House in Charentilly / RVL architects

first_img France Area:  105 m²Text description provided by the architects. The plot is located outside the center of the village commune Charentilly not visible from the tower of the church, it is in the area of protection of historical monuments.Save this picture!Courtesy of Jean-Charles LiddellRecommended ProductsDoorspanoramah!®ah! PivotWoodBruagBalcony BalustradesDoorsLonghiDoor – HeadlineEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsLocated in a subdivision in progress, the developed land, a field in fact has a steep incline (down in a South-North). Access to land is high in part on the south side. Save this picture!Courtesy of Jean-Charles LiddellThe environment consists of fields constructible west side, a wooded area on the north side and not building a house under construction on the east side Save this picture!Courtesy of Jean-Charles LiddellContemporary, this house is a hybrid, fitting perfectly into the future suburban fabric, it takes advantage of the steep terrain, while framing the magnificent views of the site (north). This house is based on the typology of our barns (large roofs, and long forms of openings on the facades dotted with large portals) to adapt the program to a house in a rather unusual site. The house is actually a series of « pignons » “porous” for four numbers: Both the garage (wood frame in Douglas clear voice) and two of the house (wood frame with glass embedded in Larch).Project gallerySee allShow lessPlastics in Architecture and Engineering at Columbia GSAPPArticlesAin Ghazal Interpretation Park / Rasem KamalArticles Share CopyAbout this officeRVL architectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesCharentillyFrancePublished on March 24, 2011Cite: “House in Charentilly / RVL architects” 24 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?沙朗蒂利 住宅 / RVL architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!Courtesy of Jean-Charles Liddell+ 10 Share “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/121957/house-in-charentilly-rvl-architects Clipboard ArchDaily CopyHouses•Charentilly, France “COPY” Architects: RVL architects Area Area of this architecture project House in Charentilly / RVL architectsSave this projectSaveHouse in Charentilly / RVL architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/121957/house-in-charentilly-rvl-architects Clipboard House in Charentilly / RVL architects Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *