Querbeet Social Housing / Synn Architekten

first_img Photographs “COPY” ArchDaily Photographs:  Manfred SeidlArchitect In Charge:Bettina Krauk, Monika KuchClients:ÖVW Österreichisches Volkswohnungswerk Gemeinnützige GmbHEngineering:Ronald MischekLandscape:Carla Lo LandschaftsarchitekturConsultants:Norbert Rabl Ziviltechniker GmbH; Kinderfreunde Wien; StrabagCollaborators:Monika Kuch, Vera Fischer, Daniela Stöger, Nicole MangeCity:WienCountry:AustriaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Manfred SeidlText description provided by the architects. Embedded between the striking residential towers of Harry Glück in the west and a functional housing complex in the east, the urbanistic guiding idea “In der Wiesen Ost” takes on a mediating position between two very different approaches of the creation of living space, structurally as well as in terms of content.  Save this picture!© Manfred SeidlSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Manfred SeidlThe massive volume of the “Querbeet” project, which is part of the “In der Wiesen Ost” development, is divided into several parts: the towers at the north and south ends, the slender 3-storey angled brace and a 3-storey volume with overgrown balconies, the “greenbox “. In the center of the complex, a cantilever is forming a well usable, covered outdoor area – the market square. This is where the entrance to the kindergarten is located and a pavilion that can be used as a sales stand.  The access to the exercise room and communal kitchen is also covered from here. This market square can be used as well as the common kitchen, which can be connected to the exercise room by a mobile partition wall to form a larger event hall. At the market square horizontal and vertical incisions allow views and illumination.Save this picture!© Manfred SeidlSave this picture!© Manfred SeidlThe structure of the building is reflected in the different facade solutions: The tower is designed with loggias, most of which are located at the corners of the building. Balconies with a raised side wall allow orientation to the southwest or southeast. Between individual balconies, slim concrete elements are suspended to create a second, “shelf-like” façade as a filter layer to the public space. The balconies of the “greenbox” lie behind a metal mesh as a climbing aid for the plants. The balconies are connected by horizontal elements to emphasize the privacy of the balcony zone. Both loggias and balconies offer space for plant troughs, which are provided in cooperation with GreenLab.Save this picture!© Manfred SeidlThe “querbeet” project provides a large number of different apartments. Basically there are two types of floor plans: one “classic” type and one with a central sanitary unit, offering an different spatial experience and, above all, a wide range of adaptation possibilities – from loft to family apartment. The larger apartments are mainly arranged in the towers, otherwise there are east- or west-oriented apartments in “regular” and “smart” design. The building is primarily accessed via four staircases – the two in the towers are designed as security staircases, the two middle staircases lead up to the communally used roof gardens on level 8.Save this picture!© Manfred SeidlProject gallerySee allShow lessConnemara II House / Peter Legge AssociatesSelected ProjectsThe Link Walkway / Make ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Helene-Thimig-Weg 9, 1230 Wien, AustriaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAbout this officeSynn ArchitektenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsWienOn FacebookAustriaPublished on February 24, 2020Cite: “Querbeet Social Housing / Synn Architekten ” 24 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  28600 m² Year Completion year of this architecture project Querbeet Social Housing / Synn ArchitektenSave this projectSaveQuerbeet Social Housing / Synn Architekten ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934266/querbeet-social-housing-synn-architekten-zt-og Clipboard Projects 2016 Querbeet Social Housing / Synn Architekten Apartments Year:  Architects: Synn Architekten Area Area of this architecture project “COPY” Austria CopyApartments•Wien, Austria ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934266/querbeet-social-housing-synn-architekten-zt-og Clipboard Save this picture!© Manfred Seidl+ 24Curated by Paula Pintos Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *